Waarom het laten registreren van je merknaam zo belangrijk is

copyright, author, sell

Wanneer je een eigen onderneming start is het van groot belang om een sterke merknaam te kiezen, een naam die past bij je product of dienst. Maar wat misschien wel net zo belangrijk is, is het laten registreren van je merknaam. In deze blog gaan we dieper in op waarom het laten registreren van je merknaam zo belangrijk is.

1. Bescherming

Je merknaam registreren geeft je bescherming tegen derden die dezelfde naam willen gebruiken. Dit kan voorkomen dat anderen profiteren van jouw succes en zo afbreuk doen aan jouw merk. Bovendien, mocht er een conflict ontstaan over het gebruik van de naam, dan heb jij als eventuele merkeigenaar veel meer bewijs dan die ander.

2. Rechten en registratie

Als merkeigenaar heb je het recht om bezwaar te maken tegen anderen die de naam gebruiken, om de naam te gebruiken in een domeinnaam of om er een handelsnaam mee te beginnen. Bovendien, als je jouw merknaam laat registreren, dan heb jij de exclusieve rechten op het gebruik van die naam en kan je het merk gebruiken voor commerciële doeleinden.

3. Licenties geven

Met een geregistreerde merknaam, kan je de naam gebruiken als licentie aan anderen. Dit betekent dat je andere bedrijven toestemming geeft om de naam te gebruiken en hierdoor een extra inkomstenbron kan genereren.

4. Meer waarde voor je merk

Een geregistreerde merknaam geeft waarde aan jouw merk. Het laat zien dat je serieus bent over je product of dienst en het zorgt ervoor dat je merk herkend wordt door anderen. Het op je eigen naam hebben en laten zien dat je merknaam geregistreerd is, straalt ook een zekere meerwaarde en professionaliteit uit.

5. Toekomstbestendig

Wanneer je jouw merknaam registreert heb jij de zekerheid dat je de naam kan blijven gebruiken, ook voor de toekomst. Dit voorkomt dat jaren later iemand anders dezelfde naam gaat registreren en dat het afbreuk doet aan jouw bestaande merk. Dit is dus ook voor de toekomst belangrijk voor je bedrijf.

 

Het laten registreren van je merknaam is dus niet enkel belangrijk voor de bescherming van je merk, maar het geeft ook meer waarde aan je merk en het biedt toekomstbestendigheid. Door het exclusieve recht op de naam en de mogelijkheid om licenties te geven aan anderen, kan het registreren van je merknaam ook een extra inkomstenbron genereren. Kortom, het registreren van je merknaam kan een slimme en verstandige investering zijn in de toekomst van jouw bedrijf.

 

Meer informatie over het laten registreren van je merknaam? Neem dan een kijkje op https://deponeerjemerk.nl/. 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *