Waarom het registreren van je merknaam belangrijk is

copyright, author, sell

Een merknaam is voor bedrijven ontzettend belangrijk. Het kan zorgen voor de identiteit van je onderneming en het onderscheidt je van de concurrentie. Je wilt dan ook graag dat niemand anders jouw merknaam gebruikt. Daarom is het belangrijk om je merknaam te registreren. In dit blogartikel vertellen we je waarom.

1. Bescherming tegen concurrentie

Wanneer je merknaam eenmaal geregistreerd is, ben je beschermd tegen concurrentie. Andere bedrijven kunnen jouw merknaam niet meer gebruiken, omdat het merk beschermd is. Daarnaast geeft jouw merknaam meteen aan wat voor producten of diensten je aanbiedt en kan dit worden vastgelegd op het merk.

2. Voorkomen van verwarring bij de klant

Een merknaam is ter identificatie. Klanten kunnen daardoor gemakkelijk een bedrijf herkennen, waarvan ze weten wat er verkocht wordt. Het registreren van je merknaam voorkomt daarbij ook nog eens verwarring. Andere bedrijven kunnen geen gebruik maken van jouw naam en daarmee voorkom je naamsverwarring voor de klanten.

3. Bescherming in de toekomst

Je merknaam laten registreren geeft ook meteen bescherming in de toekomst. Als je je merknaam niet laat registreren kan het zijn dat iemand anders dat wél doet, ook als diegene jouw merknaam niet eens gebruikt. Door het registreren van je merknaam voorkom je dat andere bedrijven hiermee aan de haal kunnen gaan. Je hebt daarmee een sterkere positie wanneer er in de toekomst iets aan de hand is.

4. Recht op gebruik

Een geregistreerde merknaam geeft je ook meer rechten. Je hebt bijvoorbeeld het exclusieve recht op gebruik van de naam. Ook heb je het recht om eventueel op te treden tegen anderen die jouw merknaam gebruiken. Dit geeft je een sterke positie en dus meer zekerheid voor je onderneming.

5. Merktrouw opbouwen

Als je merknaam geregistreerd is, kun je er bovendien op vertrouwen dat je een solide basis hebt voor de opbouw van merktrouw. Mensen weten namelijk precies waarvoor ze bij jou terecht kunnen en dat kunnen ze steeds weer opnieuw terugvinden. Zo bouw je een goede reputatie op en een sterk merk dat bekend is bij je doelgroep.

 

Al met al is het registreren van je merknaam dus erg belangrijk. Het biedt niet alleen bescherming tegen concurrentie, maar ook tegen verwarring en geeft meer zekerheid voor je onderneming. Voorkomen is immers beter dan genezen. Laat daarom nu je merknaam registreren, bij bijvoorbeeld intellectueeleigendom.nl, en bouw een solide basis voor de toekomst van je onderneming.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *