Waarom jij je merk moet registreren 

copyright, author, sell

 

Als ondernemer is het belangrijk om alles in orde te hebben. Dit geldt ook voor je merkregistratie. Het registreren van je merk biedt namelijk diverse voordelen. In deze blog gaan we dieper in op deze voordelen, zodat jij begrijpt waarom je merk registreren een slimme zet is.

1. Bescherming tegen inbreuk

Wanneer je jouw merk hebt geregistreerd, beschermt het jou tegen inbreuk. Dat betekent dat niemand anders jouw merk mag gebruiken. Het garandeert jouw exclusieve recht op het gebruik van jouw merk logo of -naam. Dit kan natuurlijk van onschatbare waarde zijn voor je bedrijf. Als iemand anders jouw merk zou gebruiken, kan dat zorgen voor verwarring bij je klanten, waardoor je klanten kunt verliezen.

2. Verhoogde waarde van jouw merk

Door het registreren van jouw merk logo of -naam, bij bijvoorbeeld jumptrademarks, neemt ook de waarde van jouw merk toe. Dit komt doordat het merk juridisch goed geregistreerd is, wat rust geeft en vertrouwen uitstraalt naar potentiële klanten en partners. Dit maakt het eenvoudiger om de waarde van jouw merk te verhogen en nieuwe klanten en partners te winnen.

3. Uitbreiding van jouw merk binnen Europa

Een geregistreerd merk biedt ook de mogelijkheid om jouw merk verder uit te breiden binnen Europa. Je merkregistratie in Nederland beschermt immers alleen binnen Nederland; door het registreren van jouw merk binnen de Benelux of de Europese Unie (EU) zorg je ervoor dat jouw merkenrecht beschermd is in meerdere landen. Hierdoor wordt het mogelijk om jouw merk in andere landen commercieel te gebruiken en meer klanten te winnen.

4. Betere positie bij juridische conflicten

Als ondernemer wil je conflicten liever vermijden, maar het komt weleens voor dat er een conflict ontstaat. Wanneer je jouw merk hebt geregistreerd, sta je juridisch sterker bij een conflict. Dit is omdat je in dat geval bewijs hebt van jouw merkenrecht. Hierdoor heb je meer kans om het conflict in jouw voordeel op te lossen. Zo voorkom je hoge kosten en tijdsinvesteringen om verdediging te organiseren tegen inbreuk.

5. Bescherming tegen merkinbreuk op jouw merk

Je geregistreerde merk biedt ook bescherming tegen merkinbreuken door andere bedrijven. Hierdoor ben jij beter in staat tegen anderen op te treden die inbreuk maken op jouw merk, wat uiteindelijk je zakelijke kansen zal verhogen.

 

Nu je weet wat de voordelen zijn van het registreren van je merk, is het belangrijk om hier snel mee aan de slag te gaan. Het registreren van een merk kost tijd, maar het geeft rust en zekerheid zodra het geregeld is. De voordelen van het registreren van jouw merk zorgen voor een positief effect op de waarde, de bescherming en uitbreiding van jouw merk. Door te investeren in het registreren van jouw merk leg jij de basis voor de groei en uitbreiding van jouw bedrijf.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *